top of page

Poľovnícky kaštieľ

1. október 2024 | 18.00

DOMINIKA HARAMIOVÁ flauta, pikola (SK)

TOMÁŠ JANOŠÍK flauta, altová flauta (SK)

BOSEONG CHO violončelo (KR)

Dominika Haramiová študovala hru na flaute na Konzervatóriu v Bratislave u Viktora Vavru a na Vysokej škole múzických umení v Bratislave u Miloša Jurkoviča. Zúčastnila sa majstrovských interpretačných kurzov u Vladimíra Brunnera, Catherine Cantine a Lóranta Kovácsa. Počas štúdia sa predstavila na medzinárodnej prehliadke mladých interpretov Talentinum v Zlíne. V rokoch 2001- 2006 bola členkou Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Spolupracovala so Solistes Europeéns Luxembourg, Českým národným symfonickým orchestrom, Grazer Philharmonisches Orchester. Vystúpila na koncertných pódiách v Rakúsku, USA, Iráne. Ako sólistka spolupracovala s Komornými sólistami Bratislava, Komornou operou Bratislava a Sloveského komorného orchestra. Od roku 2010 je členkou Metropolitného orchestra Bratislava.

Tomáš Janošík študoval hru na flaute na Konzervatóriu v Bratislave u Viktora Vavra, na VŠMU
v Bratislave u Miloša Jurkoviča a na École Nationale de Musique-Conservatoire M. Dupré v Paríži, kde študoval u Idy Ribery . Svoju hru ďalej zdokonaľoval u A. Nicoleta, A. Adorjana, M. Koflera a V. Brunnera. V sedemnástich rokoch sa stal prvým flautistom Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu a od roku 1991 je členom Slovenskej filharmónie. Zároveň pôsobí ako sólo flautista Opery Slovenského národného divadla. Ako sólista sa predstavil so Slovenskou filharmóniou, Hilaris Chamber Orchestra, Slovenským komorným orchestrom, Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, Štátnym komorným orchestrom Žilina, Komornými sólistami Bratislava, Moyzesovým kvartetom, Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu, Solistes Européens Luxembourg a so Schengen Chamber Orchestra.

program

Johann Sebastian Bach

Triová sonáta G dur pre 2 flauty a basso continuo BWV 1039

          

Antonio Vivaldi 

Triová sonáta g mol RV 85:I

 

Ilja Zeljenka 

Trio pre altovú flautu, flautu a violončelo (venované Tomášovi Janošíkovi) svetová premiéra

Joseph Haydn

Londýnske trio č. 1 C dur Hob IV:1 pre 2 flauty a violončelo

          

Interpret uviedol viacero koncertov pre flautu a orchester v slovenskej premiére: na pôde Slovenského rozhlasu flautový koncert Jindřicha Felda, v Slovenskej filharmónii Koncert pre flautu a orchester Arama Chačaturiana a Koncert pre flautu a orchester Krzystofa Pendereckého , so Slovenským komorným orchestrom prvé kompletné uvedenie Brandenburských koncertov Johanna Sebastiana Bacha. Opakovane koncertoval v USA, kde sa vďaka oceneniu Myrna Brown Award zúčastnil na National Flute Convention v Atlante a Dallase. Na uvádzacom koncerte tam uviedol Hudbu k vernisáži Ivana Paríka. O dva roky neskôr na tom istom podujatí vystúpil aj v Dallase. Viackrát účinkoval na University of Louisiana, kde zároveň viedol majstrovské kurzy s Michelom Debostom. Medzinárodné interpretačné kurzy viedol aj na Slovensku (Piešťany, Bratislava). Je členom Kontrapunkte Ensemble Wien s ktorým pravidelne koncertuje v Musikverein Wien. Ďalej pôsobí v Slovenskom dychovom kvintete. Hosťoval na Slovensku, v Česku, Francúzsku, Luxembursku, Nemecku, Taliansku a Rakúsku. Vystúpil aj ako člen symfonických telies v Česku (Pražská komorná filharmónia, Český národný symfonický orchester), Rakúsku ( Radio Symphonie Orchester Wien a Philarmonisches Orchester Graz )Írsku, vo Veľkej Británii a Luxembursku ( Solistes Européens Luxembourg ). Realizoval početné nahrávky pre Rakúsky rozhlas ORF, Slovenskú televíziu, Slovenský rozhlas a Český rozhlas. Ako člen a sólista Bratislava Symphony Orchestra (David Hernando) nahral množstvo medzinárodne ocenenej filmovej hudby.

 

Boseong Cho patrí k mladšej generácii kórejskch hudobníkov. Hru na violončelo študoval pod vedením Lee Kang-Hona na Kórejskej národnej umeleckej univerzite v Soule a Ulfa Tischbireka na Hudobnej akadémii v nemeckom Lübecku. Za krátky čas sa stal rešpektovaným umelcom. Bol vybraný ako violončelista na Tanglewood Music Festival (TMC) v Bostone a dostal pozvanie na hudobné festivaly po celom svete: Medzinárodný hudobný festival Tenerife v Španielsku, Classical Beat Festival v Nemecku, Medzinárodný hudobný festival Tongyeong v Kórei, Viva International Cello festival vo švajčiarsku a Euro Art Music Festival. Pravidelne sa zúčastňuje rôznych koncertov komornej hudby. Spolupracuje s inštitúciami ako Kronberg Academy, Euro Academy of Arts aďalšími v USA, Kórei a Európe. Naposledy uviedol Dvořákov violončelový koncert s London City Philharmonic Orchestra a získal uznanie na mnohých medzinárodných súťažiach vrátane London International Concerto Competition a Jeonju International Cello Competition. V súčasnosti zastáva pozíciu violončelistu Slovenskej filharmónie a aktívne sa angažuje na profesionlne hudobnej scéne, ako hosť v orchestroch a ako sólista a komorný hráč vystupuje v Kórei, USA a Európe.

Ako sa k nám dostanete

Lesná 700/2, 941 11 Palárikovo

bottom of page